Hormonlar ve Orgazm

Hormonlar ve OrgazmHealthCareers tıbbi danışmanı Dr.Nikola Djordjevic'e göre , “beynimizin birkaç kısmı orgazm sırasında aydınlandı.” Buna “genital duyu korteksi, motor alanlar, hipotalamus, talamus ve substantia nigra” dahildir. Bu kesinlikle kimsenin anatomi ve fizyolojide öğrettiği bir şey değil ya da cinsel eğitim için o gün ne geçti.

Djordjevic şöyle devam ediyor: “Talamus, hareketler ve dokunma ile ilgili bilgileri birleştirmenin yanı sıra orgazma ulaşmamıza yardımcı olacak cinsel anıları ve fantezileri de gündeme getiriyor. Aynı zamanda hipotalamus, uyarılma koordinasyonuna yardımcı olan oksitosin üretir. ”

“Orgazm sırasında, zevk duygularından sorumlu olan dopamin gibi bir dizi farklı hormon ve nörokimyasal üretiyoruz. Ayrıca, orgazm sırasında, sevgiyi teşvik eden oksitosin salgılarız. Orgazm sırasında salınan bir başka hormon olan prolaktin, memnuniyet duygularından sorumludur. Bir kez biz orgazma ulaşmak , bizim beyin yavaşlatır ve iyi bir ruh hali ve rahatlama sağlayan serotonin, aşağı yayıklar,”Dr Djordjeviç açıklıyor.

Gerçekte olanın (klinik anlamda) ötesinde, ne anlama geliyor? Orgazm sizi ağrıya karşı daha hoşgörülü yapabilir. Hormonlar, sizin için tamamen yanlış olan birini neden sevdiğinizi (daha sonra düşündüğünüzde) neden söylediğini veya düşündüğünüzü de açıklayabilir, çünkü orgazmlar beynimizin mantıksal kısmını kapatma eğilimindedir. Ve çıktıktan sonra uykulu hissediyorsanız , orgazmınızın hormonal ve nörolojik etkilerini suçlayın.

Bir orgazm sırasında vücudunuz

Bir orgazm sırasında vücudunuzHormonlarımız kesinlikle orgazmımızın nasıl hissettiğini, hakkında ne hatırladığımızı ve zevkimizi etkiler. Vücudumuzda neler oluyor? Lea Lis , orgazm sırasında ve orgazm sırasında ortaya çıkan fiziksel reaksiyonları açıklar.

Bir orgazm oluşturduğunuzda ve doruk döneminde Dr. Lis şöyle açıklıyor: “İnsanların kalp atış hızları artar, cinsel organlar dolar ve şişer ve kaslar gerilir.” Bu, ısınabileceğiniz, kendinizi nefes darlığı bulabileceğiniz veya kendinizi kızartılabileceğiniz zamandır. Bir orgazm oluşması orgazmın kendisi kadar fizikseldir.

Vücudumuz cinsel organlarımıza dayalı orgazm yaşar - çünkü farklı parçalar farklı şekillerde birlikte çalışır. Lis'e göre, “ Kadınlar ve vulva, vajina, anüs ve rahim olan herkes için istemsiz ve ritmik olarak kasılır ve sonra rahatlar. Erkekler ve penisi olan diğer insanlar için penis sertleşir ve boşalır. Bu en tanıdık olduğumuz bir sürüm. ”

Tüm bunlar devam ederken, yukarıda bahsedilen hormonal ve nörolojik süreç gerçekleşir ve bu da çoğumuzun bildiği ve sevdiği bir orgazmın beden / zihin deneyimini yaratır. Neden daha fazla orgazm olmaktan zevk alıp istemeye devam ettiğimizin büyük bir parçası .

Sonuç

İster sevdiğiniz bir partnerinizle seks yapın, ister sıradan bir bağlantının tadını çıkarın ya da kendiniz dışarı çıkın. Ama olduklarında hissedebilirsin . Ve şimdi tam olarak vücudunda neler olduğunu biliyorsun.

Sadece elinizle veya bir eşinizle inmek harika, ama bazen biraz daha uyarılmanız gerekiyor. İşte seks oyuncaklarının kullanışlı olduğu nokta budur. Sadece daha önce hissettiklerinizi değiştirmekle kalmaz, aynı zamanda orgazm olarak, bazen hissettiğiniz orgazm yoğunluğunu ve türünü de değiştirirler. At Jack and Jill Yetişkin Superstore, size tam olarak uğraşıyorsanız bulabilmeniz için seçim seks oyuncakları binlerce var.